افشای راشا گیت دستپخت هیلاری کلینتون برای ترامپ
به گزارش آشنایی با استانبول، ایسنا نوشت:مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا اقدام به انتشار یک گزارش اطلاعاتی روسی به تاریخ ژوئیه 2016 کرده که در آن ادعا شده هیلاری کلینتون اشاعه دادن یک تئوری توطئه در مرتبط ساختن دونالد ترامپ، نامزد ریاست جمهوری آن زمان حزب جمهوریخواه و رقیب انتخاباتی اش، با مسکو که بعدا منجر به رسوایی موسوم به راشاگیت شد را تایید کرده است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، جان راتکلیف، مدیر اطلاعات ملی آمریکا روز سه شنبه یک گزارش گردآوری شده از سوی سازمان اطلاعات روسیه در ژوئیه 2016 که بعدا آژانسهای اطلاعاتی آمریکا به آن دست یافتند را تحویل لیندسی گراهام، رئیس کمیته قضایی مجلس سنای آمریکا داد.
در این گزارش عنوان شده هیلاری کلینتون، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک برنامه کمپین برای راه انداختن یک رسوایی علیه دونالد ترامپ، دیگر نامزد انتخابات، از طریق مرتبط ساختن او با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و هک سیستمها کمیته ملی حزب دموکرات از سوی روسها را تایید کرده است. این مساله در یک نامه که از سوی راتکلیف برای گراهام از سوی سنا منتشر شد مطرح شده است.
با این حال راتکلیف اضافه می کند که کمیته اطلاعاتی که او اطلاعاتش را برای کاخ سفید گردآوری می کند، از صحت این ادعا یا احتمال هر گونه اغراق یا ساختگی بودن این تحلیل اطلاعاتی روسیه اطلاع ندارد.
راتکلیف عنوان کرد، جان برنان، مدیر سابق سازمان سیا باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا و دیگر مقامهای امنیت ملی ارشد را در تاریخ 26 ژوئیه 2016 در جریان محتوای این گزارش قرار داده که شامل این بوده که یکی از مشاوران سیاست خارجی کلینتون این ایده را مطرح کرده است.
در نامه مذکور تصریح شد، تا هفتم سپتامبر همان سال، جیمز کومی، مدیر اف.بی.آی و پیتر استرزوک، معاون دستیار مدیر ضداطلاعات یک گزارش تحقیقاتی ارجاعی را درباره تایید طرحی از سوی هیلاری کلینتون در ارتباط با دونالد ترامپ، نامزد ریاست جمهوری در آن زمان و هکرهای روسی عامل اخلال در انتخابات آمریکا و مطرح ساختنش به عنوان ابزار منحرف ساختن توجه عموم از استفاده هیلاری کلینتون از سرور ایمیل شخصی خود دریافت کرده است.
ریچل کوهن، سخنگوی مارک وارنر، معاون رئیس کمیته اطلاعاتی سنا در توئیتی نوشت: این اطلاعات دروغ روسیه است که توسط مدیر اطلاعات ملی و رئیس کمیته قضایی سنا ساخته شده است.
با این حال راتکلیف به نقدها کوهن و دیگر چهره های دموکرات واکنش نشان داده و در بیانیه ای ازسوی دفترش گفت: به روشنی این اطلاعات دروغ روسیه نیست و جامعه اطلاعاتی اینگونه آن را ارزیابی نکرده است. من به کنگره درباره منابع و شیوه های حساسی که از طریق آنها آن را به دست آوردند در روزهای آینده گزارش خواهم داد.
طبق گزارش پولتیکو، کمیته اطلاعاتی سنا، از گزارش اطلاعاتی ژوئیه 2016 روسیه اوایل تحقیقاتش اطلاع پیدا کرده و سریعا آن را کم اهمیت دانست.
گراهام روز سه شنبه در بیانیه ای گفت: این اطلاعاتی که اخیرا مدیر اطلاعات ملی راتکلیف ارائه کرد نشان می دهند احتمالا اف.بی.آی در قبال اتهامات علیه کمپین کلینتون و روسیه استاندارد دوگانه اعمال کرده است. این که این اتهامات درست هستند یا نیستند مساله نیست. مساله این است آیا اف.بی.آی درباره اتهامات علیه کلینتون همچون اتهامات علیه ترامپ تحقیقات انجام داد یا خیر؟ اگر نداده است چرا نداده است؟ اگر انجام داده ابعاد تحقیقات چگونه بوده؟ اگر انجام نداده چرا انجام نداده است؟
کومی قرار است امروز چهارشنبه در برابر کمیته قضایی سنا به ایراد شهادت بپردازد و هفته بعد نیز اندرو مک کیب، معاون مدیر سابق اف.بی.آی در راستای بررسی در مورد تحقیقات اف.بی.آی از عملیات مداخله روسیه در سال 2016 شهادت می دهد. رابرت مولر، بازرس ویژه سابق مسئول تحقیقات راشاگیت که به عنوان رئیس استرزوک مطرح بوده، در برابر این کمیته سنا شهادت نخواهد داد.
راتکلیف در نامه سه شنبه خود به لیندسی گراهام اطلاع داد، اسناد اطلاعاتی روسی که اتهام راه انداختن رسوایی روسیه علیه دونالد ترامپ از سوی هیلاری کلینتون را مطرح می سازند از حالت طبقه بندی شده خارج کرده است.
310 310
منبع: خبرآنلاین