انتخاب همسر؛ 12 نکته ضروری در انتخاب همسری مناسب

به گزارش آشنایی با استانبول، انتخاب فردی به عنوان شریک زندگی یکی از عظیم ترین تصمیمات هر شخصی در طول زندگی اش به شمار می آید. به همین دلیل، مد نظر قرار دادن نکات مهم و اساسی در انتخاب همسر مناسب می تواند به عنوان هدایت در رسیدن به شخص دلخواه تان عمل کند. به همین دلیل، در این مقاله قصد داریم تا 12 نکته ضروری در انتخاب همسر دلخواه تان را ارائه دهیم.

انتخاب همسر؛ 12 نکته ضروری در انتخاب همسری مناسب

12 نکته مهم در انتخاب همسر

1. انتخاب فردی که به شما احترام می گذارد

بدیهی است که زندگی کردن با فردی که احترامی برای شما، شخصیت و آرزوهای تان قائل نیست، سخت است. به همین دلیل، یکی از نکات ضروری در انتخاب همسر، تشکیل زندگی مشترک با فردی است که به تمامی جوانب زندگی تان احترام می گذارد. به عبارتی، می توان گفت که احترام متقابل یکی از ویژگی های معین نماینده افراد به عنوان شریک زندگی محسوب می شود.

2. انتخاب فردی با ارزش های مشترک

داشتن ارزش های مشترک در روابط موجب تقویت پایه و اساس آن رابطه می شود. در واقع، اتفاق نظر داشتن در خصوص مسائل ساده ای مانند تعداد فرزندانی که می خواهید داشته باشید یا حتی وسایل مورد احتیاج برای زندگی مشترک و سایر موارد پیچیده تر، محیطی مساعد برای پیشرفت و رشد رابطه تان ایجاد می نمایند.

3. میزان تمایل متقابل به سرمایه گذاری در رابطه

همان طور که احتمالاً می دانید، رابطه بین افراد تنها در صورتی می تواند به نتیجه برسد که هر دو طرف برای پیشبرد آن کوشش نمایند. به عبارتی، هر یک از طرفین باید به اندازه یکسان برای رشد رابطه شان کوشش نموده، زمان و انرژی یکسانی روی آن سرمایه گذاری نمایند. به همین دلیل، برای انتخاب همسر مناسب باید فردی را مد نظر قرار دهید که مانند شما روی رابطه تان زمان گذاشته، نگرانی ها و احتیاجهای تان را درک می نماید و به همان اندازه نیز برای بهبود شرایط کوشش می نماید.

4. اهمیت صداقت داشتن در روابط

به طور قطع می توان گفت که برقراری روابطی بر مبنای عدم صداقت و اعتماد متقابل به شکست می انجامد. به همین دلیل، برای تشکیل زندگی مشترک سعی کنید تا فردی را انتخاب کنید که در رابطه خود صادق بوده و بتوانید به او اعتماد کنید.

5. ضرورت علاقه مندی به روابط بلند مدت

یکی دیگر از نکات مهم در انتخاب همسر، تمایل فرد مقابل برای برقراری روابط بلندمدت با شما و سرمایه گذاری روی آینده است. در حقیقت، چنین افرادی معمولاً از رویاها و برنامه های آینده شما حمایت نموده، از اهداف آینده خود برای زندگی مشترک صحبت می نمایند و همیشه زندگی آینده خود را در کنار شما ترسیم می نمایند. بنابراین باید سعی کنید تا فردی را انتخاب کنید که برای پیشبرد رابطه تان اشتیاق داشته، برنامه های احتمالی آینده شما را حمایت نموده و برای ادامه زندگی در کنارتان تمایل دارد.

6. توانایی پذیرفتن خانواده همسر

همسر آینده شما باید توانایی پذیرفتن خانواده تان را داشته باشد و به آن ها احترام بگذارد. از طرف دیگر، در هنگام تشکیل زندگی مشترک، خانواده معمولاً نقشی کلیدی برای انتخاب همسر ایفا می نمایند. به عبارتی، پدر و مادر شما غالباً می توانند مناسب بودن یا نبودن یک شخص به عنوان شریک زندگی تان را تشخیص دهند. پس اگر فردی نمی تواند با خانواده تان کنار آمده و با آن ها ارتباط برقرار کند، به احتمال زیاد شخص مناسبی را برای تشکیل زندگی مشترک تان انتخاب ننموده اید!

7. انتخاب فردی با طرز فکری مشابه

در انتخاب فردی به عنوان همسر باید طرز فکر او را مد نظر قرار دهید. برای مثال، اگر فردی پر هیجان، بیش از حد فعال، پرکوشش و مشتاق برای رسیدن به رویاهای تان هستید، باید فردی مشابه با ویژگی های شخصیتی خودتان برای تشکیل زندگی مشترک انتخاب کنید. در حالی که انتخاب فردی آرام که درست نقطه مقابل شما واقع شده است، می تواند زندگی مشترک تان را دچار چالش های بی شماری کند. در یک کلام می توان گفت که یکی از نکات مهم در انتخاب شریک زندگی، در نظر دریافت فردی است که از منظری مشابه به همه چیز نگاه کند و طرز فکری نزدیک به شما داشته باشد.

8. اهمیت برخورداری از روابط محبت آمیز قوی

داشتن رابطه ای محبت آمیز و عمیق با فرد مورد نظرتان، به این معنی است که هر دو طرف آماده برقراری روابط عاطفی با یکدیگر هستید. به عبارت دیگر، روابط محبت آمیز عمیق پایه و اساس آن چیزی است که برای روابط عاشقانه مورد احتیاج است. در حقیقت، برقراری رابطه محبت آمیز عمیق با فرد نشان می دهد که برای تشکیل زندگی مشترک باید بر پایه ویژگی های مشترک بین دو طرف اقدام کرد؛ نه بر اساس یکسری احتیاجهای شخصی زودگذر.

بر همین اساس، مطالعه مطلب آیا رابطه دوستی صمیمانه بین زن و شوهر ضروری است؟ را برای تشکیل زندگی مشترکی پایدار به شما پیشنهاد می کنیم.

9. ضرورت برخورداری از مهارت های کنترل خشم

همان طور که می دانید، یک رابطه از دو نفر با شخصیت هایی منحصر به فرد تشکیل شده است. از طرفی، تفاوت در ویژگی های شخصیتی افراد ممکن است منجر به بروز بعضی استدلال های نادرست از نظر فرد دیگر شده یا واکنش منفی او را در پی داشته باشد. همچنین در روابط متقابل ممکن است ناخواسته حرفی بر خلاف میل فرد دیگر به زبان بیاورید که منجر به آزردگی خاطر او شود. در چنین شرایطی، چگونگی واکنش همسر آینده شما بسیار مهم است. در واقع، اگر همسر آینده شما نتواند خشم خود را کنترل نموده و رفتار مناسبی از خود بروز دهد، در آینده و در زندگی مشترک تان هم به احتمال زیاد چنین رفتاری خواهد داشت! به طور کلی، توانایی کنترل و مدیریت خشم در زندگی زناشویی یکی از خصوصیات مهم در انتخاب همسر به شمار می آید.

10. توانایی فرد برای بخشیدن و فراموش کردن

مشابه مهارت کنترل خشم، توانایی فرد برای بخشیدن و فراموش کردن نیز یکی از خصوصیات بسیار مهم افراد برای تشکیل زندگی مشترک است. در حقیقت، باید توجه داشته باشید که عشق و زندگی مشترک تنها در برقراری رابطه جنسی، محبت مداوم به همدیگر و … خلاصه نمی شود. بلکه شرایطی در زندگی پیش می آید که ممکن است با همسرتان اختلاف نظر داشته باشید، در روابط خود به مشکل بخورید یا با همدیگر بحث و دعوا داشته باشد. در چنین شرایطی، باید فردی را برای تشکیل زندگی مشترک انتخاب کنید که توانایی بخشیدن شما و فراموش کردن گذشته را داشته باشد. همچنین همسر مناسب شما باید فردی باشد که مسائل و بحث های گذشته را در مسائل جدید پیش رو وارد نمی نماید!

11. در نظر دریافت شرایط کنونی برای انتخاب همسر

یکی از اشتباهاتی که افراد معمولاً در تشکیل زندگی انجام می دهند، انتخاب همسر بر اساس شرایط ایده آل یا آرزوهای شان است. در حالی که مناسب ترین شرایط جهت تشکیل زندگی مشترک انتخاب همسری بر اساس خواسته ها و موقعیت فعلی خودتان است. بر همین اساس، ابتدا شرایط و موقعیت فعلی خودتان را بسنجید، سپس فردی مطابق با موقعیت خودتان انتخاب کنید. همچنین به یاد داشته باشید که اگر می خواهید همسری متناسب با شرایط آرمانی و ایده آل مد نظر خودتان انتخاب کنید، باید در ابتدا موقعیتی ایده آل برای خود فراهم کنید!

12. پرهیز از تصمیم گیری سریع

عجله کردن در تصمیم گیری برای ازدواج یکی از اشتباهات فاحش روابط عاشقانه محسوب می شود. در این شرایط معمولاً هر دو طرف بر اساس یکسری هیجانات و احساسات زودگذر گمان می نمایند که انتخابی مناسب برای همدیگر بوده و باید هر چه سریع تر برای تشکیل زندگی مشترک اقدام نمایند. در حالی که باید دقت داشته باشید، هر کار عجولانه ای معمولاً به شکست می انجامد! بنابراین اگر فکر می کنید تنها به دلیل داشتن احساساتی شدید و عمیق به یکدیگر، لزوماً زندگی مشترک موفقی خواهید داشت، باید گفت که سخت در اشتباه هستید!

جمع بندی

در این مقاله، در خصوص نکات مهم و اساسی برای انتخاب همسر صحبت کردیم و گفتیم که چگونه با تکیه بر چنین نکاتی می توان به شریک زندگی ایده آل خود دست پیدا کرد. نظر شما در خصوص نکات مهم انتخاب شریک زندگی مناسب چیست؟ شما چه ویژگی هایی برای همسر آینده دلخواه خودتان در نظر گرفته اید؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید.

در خاتمه، برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص علل مختلف تردید در اقدام به ازدواج می توانید به مطلب علت تردید در تصمیم گیری ازدواج چیست و چگونه می توان با عواقب آن مقابله کرد؟ مراجعه کنید.

منبع: مجله انگیزه

به "انتخاب همسر؛ 12 نکته ضروری در انتخاب همسری مناسب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انتخاب همسر؛ 12 نکته ضروری در انتخاب همسری مناسب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید