دسر های خوشمزه بلغاری
به گزارش آشنایی با استانبول، وقتی صحبت از غذاهای بلغاری می گردد، منظور طعم و مزه و ابتکار و خلاقیت در غذاهایشان است. غذاهای خوش طعم و خوشمزه بلغاری، متنوع و واقعاً فراموش نشدنی هستند. در اینجا فهرست کوتاهی از دسرهای بلغاری را تهیه نموده ایم که هر فردی باید حداقل یکبار در زندگی خود آنها را امتحان کند.
انواع دسرهای بلغاری
Tikvenik
Tikvenik نوعی از بانیستای معروف بلغارستان است (نوعی فیلو یا خمیر پای که جزء غذاهای بومی بلغاری است). Tikvenik مملو از کدو تنبل شیرین و گردو است. این دسر ترد و در عین حال بسیار خوشمزه است. اگر می خواید این دسر رو تو خونه درست کنید ، ولی حوصله ورز دادن و رول کردن خمیر رو ندارید، فقط کافیه از سوپرمارکت ها خمیر فیلو رو تهیه کنید و دیگه کار تمومه. شهرهای بلغارستان
Kozunak/ Cozonac
این دسر تقریبا مشابه اشتولن (نان آلمانی حاوی آجیل و میوه) دسر محبوب آلمانی در سراسر دنیا هست، کوزوناک بلغاری (که به عنوان cozonac نیز شناخته میشه) در برخی از منطقه ها مولداوی و رومانی سرو می شود. این نان شیرین که معمولاً در نزدیکی های تعطیلات عید پاک تهیه می شود، اغلب با میوه هایی مثل کشمش و خرما و بعلاوه آجیل (فندق، بادام یا گردو) مغزدار می شود. اضافه کردن شکلات و مربا به این دسر سنتی بلغاری، آن را شیرین تر می نماید. جاذبه های گردشگری بلغارستان
Garash cake
احتمالاً معروف ترین کیک شکلاتی بلغاری در کل تاریخ کیک گاراش هست. این کیک، یک کیک ساده و دلچسب و پر از شکلات است که پیشینۀ آن به دهه 1880 برمی شود. جالب اینکه، این کیک به میزان کمی آرد نیاز دارد و حتی برخی از دستورهای طبخ آن به هیچ نوع آردی نیاز ندارد! آنچه که باعث می شود کیک گاراش جزء کیک هایی باشد که حتما باید امتحان شود، این واقعیت است که حتی یک تکه از این کیک اشتیاق و هوس دوستداران شکلات رو برانگیخته می نماید. رزرو هتل وارنا
Orehovki
یکی از ساده ترین و متداول ترین انواع کوکی های بلغاری، کوکی orehovka است. این کوکی ها از مخلوط کردن سفیده تخم مرغ، شکر و گردوی خرد شده درست شده است و ترد و یک دست بوده و در کمترین زمان ممکن آماده می شوند. فرهنگ مردم بلغارستان
Palachinki
پالاچینکی یک وعده غذایی سبک و از دسرهای بلغاری ، مشابه کرپ های فرانسوی و پنکیک های ضخیم آمریکایی است و متعلق به زمانهای قدیم است که تمام اسلاوی ها و غیر اسلاوی ها از آن لذت می برد. این دسر ساده و پهن (همچون نان) است که معمولا با شکلات، مربا و یا مواد خوش طعمی مانند اسفناج، ژامبون و پنیر پر می شود. بلغاری ها پالاچینکی را هم به صورت سرد و هم به صورت گرم سرو می نمایند، بنابراین حتما آن را امتحان کنید. سفر به بلغارستان
Tulumba
در منطقه بالکان (کشورهای یوگسلاوی سابق، بلغارستان، آلبانی، یونان و بخش اروپایی ترکیه) و در بسیاری از کشورهایی که زمانی تحت سلطه عثمانی بوده اند، tulumbas یک دسر مشهور است. این دسر نوعی دسر سرخ شده در روغن فراوان و داغ است که بسیار شبیه به شیرینی بامیه می باشد. اما tulumbas از بامیه کوچکتر بوده و با شربت بسیار شیرین آغشته شده اند. این دسر تقریبا در همه جا به فروش میرسد، قبل از درست کردن خمیر آن در خانه بهتر است نوع بازاری آن را در شیرینی فروشی ها تست نموده سپس در آشپزخانه خود اقدام به درست کردن این نوع دسر کنید. خرید بلیط هواپیما تهران وارنا
مربای پوست هندوانه
پوست هندوانه از دسرهای بلغاری ، که به آن کارپوز و لوژنیکا هم گفته می شود، مربای بسیار خوشمزه ایی است که در بلغارستان، صربستان و رومانی بسیار پر هوادار است. تهیه مربای پوست هندوانه مثل هر مربای دیگه ایی آسان است. تنها چیزی که به اون نیاز دارین شکر و صبر زیاد هست.
منبع: مجله دور و نزدیک