طرز تهیه انواع خورشت ایرانی خوشمزه مجلسی

به گزارش آشنایی با استانبول، انوع خورشت ها در فرهنگ غذایی ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای دارند. داشتن یک لیست انواع خورش مجلسی، انواع خورشت با مرغ، محبوب ترین خورش های ایرانی از انواع خورشت مجلسی تا محبوبترین خورش های ایرانی حسابی کار راه انداز است. اگر بتوانید یک جا افتاده و خوشمزه درست کنید، هنر خودتان را ثابت کرده اید. انواع خورش ساده و سریع خورش ها این قابلیت را دارند که با انواع گوشت (مرغ یا گوشت) یا حتی به صورت خورش گیاهی با سویا درست شوند. خورش های ایرانی معمولا ترکیب آبداری از گوشت، حبوبات و سبزیجات هستند. در این مطلب از سرویس آشپزی مجله خبرنگاران به طرز تهیه انواع خورشت های ایرانی خوشمزه و مجلسی می پردازیم.

طرز تهیه انواع خورشت ایرانی خوشمزه مجلسی

لیست انواع خورشت مجلسی ایرانی

خورش قورمه سبزی

لازم به توضیح نیست که خورش قورمه سبزی چه جایگاهی در لیست غذاهای مهمانی ایرانی ها دارد. هر چند قورمه سبزی در شهرهای مختلف ترکیب سبزی متفاوتی دارد. ولی طرز تهیه این خورش شبیه هم است و راز اصلی خوشمزه شدن آن هم پخت آرام روی حرارت ملایم است. ترکیبات اصلی خورش قورمه سبزی یا خورشت سبزی، سبزی قورمه، لوبیا و گوشت است.

طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی و جا افتاده و خوشرنگ

خورش قیمه

خورش قیمه را معمولا به عنوان یک غذای مخصوص نذری و مراسم های رسمی و مذهبی می دانند. مواد اصلی خورش قیمه، گوشت، لپه و سیب زمینی هستند. برای پخت آن هم باید لپه را از شب قبل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید.

از طعم دهنده های خورش قیمه، می توان به زعفران، لیمو عمانی، گلاب و دارچین اشاره کرد. در ضمنً بد نیست بدانید که قیمه در زبان ترکی به معنی گوشت تکه شده است که اشاره به تکه های گوشت خرد شده در این خورش دارد. به همین دلیل در گذشته به هر غذایی که در آن از گوشت تکه شده استفاده می شده قیمه می گفتند.

طرز تهیه خورش قیمه مجلسی

خورش آلو اسفناج

خورش آلو اسفناج علاوه بر طعم بی نظیرش، خواص زیادی هم دارد. ترکیب اسفناج، آلو و گوشت، آن را به گزینه ای عالی برای مهمانی ها تبدیل کرده است. می توانید خورش آلو اسفناج را با گوشت و مرغ یا گوشت چرخ کرده درست کنید. خورش آلو اسفناج را می توانید شیرین، ترش و ملس درست کنید. و برای طعم دهی بیشتر از زعفران و دارچین بهره ببرید. معمولا خورش آلو اسفناج را با آب کم و غلیظ درست می کنند.

طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی با گوشت یا مرغ

خورش باقلا قاتق شمالی

اهالی گیلان و رشت، لیست متنوعی از خورش های مجذوب کننده و خوشمزه دارند. خورش باقلا قاتق یکی از محبوب ترین غذاهای شمالی است که در آن از مواد ساده ای مثل لوبیا کشاورزی یا باقلا شمالی، سیر، شوید و تخم مرغ استفاده می شود. این خورش هم تنگ آب و غلیظ است و معمولا با سیر ترشی و برنج کته ای سرو می شود. به جای باقلا کشاورزی هم می توانید از باقالی تازه در طرز تهیه باقالی قاتق بهره ببرید. طرز تهیه این غذای محلی ایرانی را در لینک زیر بخوانید.

طرز تهیه خورش باقلا قاتوق مجلسی رشتی و شمالی مرحله به مرحله

خورش کرفس

هر چند بعضی افراد با خورش کرفس رابطه چندان خوبی ندارند ولی معمولا این اعتقاد وجود دارد که اگر خورش کرفس دوست ندارید، یعنی خورش کرفس خوبی نخورده اید. خورش کرفس علاوه بر طعم لذیذش، خواص و فواید بسیار زیادی هم دارد. در ضمنً برای فصول گرم سال، به عنوان یک غذای مناسب برای جلوگیری از گرمازدگی شناخته می شود. خورش کرفس را با لوبیا یا بدون لوبیا می توان درست کرد.

همچنین در کنار کرفس از سبزی های دیگری مثل جعفری و نعنا هم استفاده می شود. اما برای درست کردن خورش کرفس، باید مراحل تهیه را به درستی رعایت کنید و رازهای خوشمزه شدن آن را بدانید.

جدول مطالب مفید خورش کرفس

طرز تهیه خورش کرفس مجلسی به روغن افتاده

رازهای خورش کرفس خوشمزه مجلسی

خورش فسنجان

خورش فسنجان طرفدارهای پر و پا قرصی دارد و در آن از گردو، مرغ و رب انار استفاده می شود. بعضی افراد طعم ترش و بعضی دیگر طعم ملس را برای این خورش خوشمزه و مجلسی ترجیح می دهند. شمالی ها خورش فسنجان را با گوشت اردک یا مرغابی هم درست می کنند. برای طعم دهی بیشتر و خوش عطر شدن این خورش، از زعفران و ادویه های مختلف (نمک، فلفل و زردچوبه) می توان استفاده کرد. هم چنین علاوه بر رب انار می توانید از رب گوجه فرنگی تفت داده شده در روغن هم در دستور پخت خورش فسنجان به کار ببرید تا رنگ آن مجذوب کننده تر شود.

طرز تهیه خورش فسنجان مجلسی و ترفندهای به روغن افتادن آن

20 فوت و فن خوشمزه شدن خورش فسنجان

خورش به آلو

یکی از خوشمزه ترین خورش های پاییزی، خورش به آلو است که با مرغ، گوشت قرمز، گوشت چرخ کرده و گوشت بوقلمون تهیه می شود. این خورش خوشمزه ایرانی در شهر های مختلف مثل کرمان و شیراز، به شیوه های متفاوتی درست می شود.

همچنین می توان در آن از مواد غذایی مختلفی استفاده کرد. انواع گوشت، به، آلو بخارا و چاشنی هایی مثل زعفران، دارچین و فلفل از مواد اصلی خورش به آلو هستند. می توانید در خورش به آلو، از لپه هم بهره ببرید. خورش به آلو را معمولا با طعم ملس درست می کنند ولی بعضی هم طرفدار طعم شیرین یا ترش آن هستند.

طرز تهیه خورش به آلو با مرغ یا گوشت

خورش آلو

خورش آلو همان طور که از اسمش پیداست با آلو بخارا، آلو جنگلی یا خورشی می توان درست کرد. در این خورش می توانید از هویج یا سیب زمینی هم بهره ببرید. بعضی افراد طرفدار خورش آلو بدون گوشت هستند. بعضی ها هم ترجیح می دهند در آن از گوشت های مختلف مثل گوشت مرغ، گوشت قرمز یا کوفته قلقلی استفاده کنند. در هر حال خورش به آلو، به عنوان یک غذای اصیل و مجلسی ایرانی یکی از انواع خورشت های خوشمزه شمالی و مناسب مهمانی است.

طرز تهیه خورش آلو بدون گوشت

طرز تهیه خورش آلو با هویج مرحله به مرحله

خورش بامیه

با رسیدن فصل گرما، خورش بامیه پای خودش را به سفره های ایرانی باز می کند. این غذای خوشمزه و مقوی را می توان با مرغ و گوشت درست کرد. بعضی هم در آن از آلو و کمی لپه استفاده می کنند. این خورش برای بچه ها در حال رشد و سالمندان برای رشد و تقویت استخوان ها و درمان پوکی استخوان بسیار مفید است. همچنین به عنوان یک خورش مناسب فصل گرما به کار می رود. بامیه در طب سنتی نیز طبع سرد و تر دارد و برای رفع عطش و تشنگی مناسب است.

طرز تهیه خورش بامیه مجلسی با گوشت یا مرغ

خورش شش انداز

خورش شیش انداز یا شش انداز را یکی از انواع خورشت های محبوب و محلی گیلانی است. اما در شهرهای دیگر مثل شیراز، زنجان، قزوین، مازندران و … هم درست می شود. این خورش خوشمزه، مخصوص و باب طبع گیا ه خوارهاست و در آن از هیچ گوشتی در آن استفاده نمی شود. مواد اصلی خورش شش انداز، بادمجان، گردو، رب انار و ادویه های مختلف مثل زردچوبه، نمک و فلفل است. البته این خورش را با لبو، هویج، کدو و حتی خرما هم درست می کنند.

طرز تهیه خورش شش انداز و فوت و فن های پخت آن در شهرهای مختلف

خورش کنگر

خورش کنگر از جمله غذاهایی است که می توانید آن را از اواخر تابستان تا اوایل زمستان درست کنید. هر چند کنگر را می توان با ماست هم مخلوط کرد و به عنوان یک پیش غذا میل کرد ولی خورش آن بسیار پرطرفدار است.

کنگر برای مبتلایان به کبد چرب هم غذای مناسب و مفید است و در ضمنً به تسریع جریان خون و کم خونی هم کمک می کند. این خورش لذیذ را معمولا کم آب می پزند و در آن از انواع گوشت ها مثل مرغ، گوسفند، بوقلمون و گوش چرخ کرده هم استفاده می شود. علاوه بر کنگر، در این خورش از سبزی هایی مثل جعفری و نعنا هم به کار می رود.

طرز تهیه خورشت کنگر با گوشت و مرغ

خورش دال عدس

خوزستانی ها طرفدار پر و پا قرص خورش دال عدس هستند و معمولا آن را با فلفل تند درست می کنند. استفاده از انواع گوشت هم دراین غذا، اختکمک است. خورش دال عدس را می توان با نان و برنج سرو کرد و از آن دسته غذاهایی است که زمان پخت کوتاهی دارد. دال عدس، سیب زمینی، رب گوجه و سیر جزو مواد اصلی این غذا به شمار می فرایند.

می توانید برای این که طعم ترشی هم به آن بدهید، از کمی تمیر هندی بهره ببرید. هر چند این غذا به عنوان یک غذای اصلی در جنوب کشور به کار می رود ولی به عنوان پیش غذا هم می توانید آن را در کنار دیگر غذاها سرو کنید.

طرز تهیه خورشت دال عدس هندی یا جنوبی

خورش گیجاواش شمالی

گیجاواش یا گیجاواش تره هم جزو خورش های محلی شمالی است که با یک سبزی محلی درست می شود. سبزی گیجاواش، تخم مرغ یا تخم اردک، سیر تازه اجزای اصلی تشکیل دهنده آن هستند. در طرز تهیه خورش گیجاواش برای طعم دهی بیشتر هم از انواع ادویه ها و گرد لیمو استفاده می شود. در این غذا همچنین خبری از گوشت نیست و می توان آن را در کنار ماهی سرو کرد.

طرز تهیه خورش گیجاواش تره گیلانی مرحله به مرحله

خورش مرغ افشاری

خورش مرغ افشاری در اصل خورش مرغ است که با برنج سرو می شود. مرغ و قیسی جزو مواد اصلی این خورش مجلسی هستند و برای طعم و عطر بیشتر از زعفران دم کرده هم استفاده می شود. پیش از هر چیز در طرز تهیه این خورش باید با فوت و فن گرفتن بوی زهم خورش آشنا باشید.

استفاده از نمک، فلفل و زعفران و خواباندن مرغ در این مخلوط، برای حداقل 3 تا 4 ساعت، می تواند طعم خورش را تا حد زیادی لذیذ و خوشمزه کند. استفاده از هویج و چند برگ بو هم گزینه تکمیلی برای گرفتن بوی بد مرغ است.

طرز تهیه خورش مرغ افشاری مجلسی مرحله به مرحله

خورش انار بیج

خورش انار بیج یا انار آویج شمالی یک غذای مناسب مراسم و مهمانی ها در استان گیلان است. شمالی ها معمولا این غذا را به عنوان غذای اصلی شب یلدا به کار می برند. انار بیج حتی در لیست غذاهای جهانی جای خود را محکم کرده است. این غذای مقوی و سرشار از ویتامین با مرغ، مغز گردو، آب انار و سبزی انار بیج درست می شود.

سبزی آن هم ترکیبی از نعنا، جعفری، گشنیز، اسفناج، تره، چوچاق و خالواش است. اگر به سبزی محلی دسترسی ندارید، می توانید آن را حذف کنید. استفاده از سیر تازه یا سیر حبه هم در خورش انار بیج، اختکمک است.

طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی با مرغ با مرغ یا گوشت و ترکیب دقیق سبزی

خورش اسپناساک

خورش اسپناساک با نام خورش اسفناج هم معروف است. در اصل شمالی ها به اسفناج، اسپناساک می گویند. البته در کنار اسفناج، از جعفری، گشنیز و تره هم استفاده می شود. گوشت گوسفندی هم جزو اصلی آن است که می توانید با سیر و هویج و تخم مرغ در این غذا به کار ببرید.

شمالی ها خورش اسپناساک را معمولا برای بچه های که در سن رشد هستند می پزند چون باعث تقویت بدن آن ها می شود. همچنین ورزشکاران آن زا در برنامه غذایی خود جا می دهند. خورش اسپناساک برای خانم های باردار هم یک گزینه عالی جهت تقویت بنیه است.

طرز تهیه خورش اسپناساک به روش مازندارنی

خورش طلا کوله غورابه

خورش طلاکوله هم یک خورش شمالی است که هم با گوشت می توان درست کرد و هم با مرغ. علاوه بر مرغ، گردو، جعفری، نعنا، گشنیز و آب غوره جزو مواد اصلی این غذا به شمار می فرایند. بهتر است گردو را چرخ و از گوشت بدون استخوان هم بهره ببرید.

در کنار دیگر سبزی ها، استفاده از تره هم اختکمک است. البته از قلم نیاندازید که سبزی ها را کاملا خرد کنید و زیادی هم سرخ نکنید تا تلخ نشود. این خورش نیز مانند دیگر انواع خورشت های ایرانی با برنج یا کته سرو می شود.

طرز تهیه خورش طلا کوله غورابه گیلانی+ فوت و فن سبزی

خورش بلدرچین

خورش بلدرچین یکی از انواع خورشت های مجلسی است که البته نکته مهم در آن گرفتن بوی زهم گوشت بلدرچین است. سس پرتقال و رب گوجه، دو ماده ای هستند که در این غذا به کار می فرایند و به خوبی از پس گرفتن این بوی بد برمی آیند. سس پرتقال را معمولا باید در 5 دقیقه آخر، به بلدرچین های در حال پخت اضافه کرد تا کاملا به خورد بلدرچین برود و بلدرچین ها طعم غلیظ پرتقال را به خود بگیرند.

می توانید این خورش را هم در فر و هم بدون فر درست کنید. خورشت بلدرچین مجلسی با سس پرتقال را به همراه سیب زمینی پوره شده یا سبزیجات سرو می شوند.

طرز تهیه خورش بلدرچین مجلسی با سس پرتقال در فر و بدون فر

خورش هندی شاهی کورما یا شاهی قورمه

خورش شاهی کورما یک غذای سلطنتی هندی و مغولی است که مواد اصلی تشکیل دهنده آن، مرغ پخته شده در یک سس تند خامه ای است. این غذا با آجیل و کشمش سرخ شده، تزیین می شود. ادویه های هندی تند و معتدل هم برای عطر و طعم بهتر، در آن به کار می رود. شاهی کورما به طور سنتی در سس سفید پخته و با یک ورق نقره فوق العاده نازک در آشپزخانه مغول ها و برای امپراطورها سرو می شده است. معمولا در این غذا از گوشت مرغ بدون استخوان استفاده و در نهایت هم با برنج، سرو می شود.

طرز تهیه خورش هندی شاهی کورما

خورش لبو

خورش لبو یا خورش چغندر قرمز معمولا با گوشت مرغ یا گوشت قرمز پخته می شود و در نهایت هم رنگ قرمز مجذوب کننده و اشتهابرانگیزی دارد. لبو، لواشک، زعفران و شکر هم از دیگر موادی هستند که در طرز تهیه این غذای خوشرنگ و خوش طعم به کار می فرایند.

لبو و گوشتی به کار رفته در این خورش، علاوه بر طعم لذیذ، به آن ارزش غذایی بالایی هم می دهد و برای کسانی که فشار خون بالایی دارند و به بیماری های قلبی دچار هسند، غذای مناسبی است.

طرز تهیه خورش لبو با چغندر قرمز با گوشت و مرغ

خورش انار و بادمجان

یکی از انواع خورشت های تهرانی های قدیمی برای شب یلدا، خورش و خوراک انار و بادمجان است. البته این غذا را شمالی هم به حساب می آورند. فیله بدون استخوان مرغ، بادمجان، آب انار و دانه های آن از مواد اصلی تشکیل دهنده این غذای مجلسی هستند. به جای آب انار از رب انار هم می توان استفاده کرد. اگر هم می خواهید غذایتان طعم ملس داشته باشد، به آن کمی شکر اضافه کنید. این غذای خوشمزه معمولا با برنج سرو می شود.

طرز تهیه خورش انار و بادمجان و خوارک انار و بادمجان

خورش میگو

جنوبی ها با غذاهای دریایی پیوند محکمی دارند. خورش میگو هم یکی از غذاهای محبوب این بخش از کشور است. جنوبی ها خورش میگو را با سبزی و رب گوجه، تهیه و طعم آن هم با فلفل تند، منحصر به فرد می کنند.

در طرز تهیه این خورش، از ادویه هایی مثل فلفل سیاه، فلفل چیلی، فلفل پاپریکا و ادویه گراماسالا به کار می فرایند و با سرکه سفید و سیر طعم بیشتری به آن می دهند. خورش میگو جنوبی معمولا با برنج زعفرانی و انواع ترشی سرو می شود.

طرز تهیه خورش میگو با رب گوجه به سبک جنوبی

خورش ماست

خورشت ماست قبل از این که یک غذای اصلی باشد یک پیش غذای محبوب ایرانی و اصالتا اصفهانی است. این خورش به روش های دیگر در شهرهای شمالی کشور و همچنین استان همدان پخته می شود. خورش ماست را می توان با گوشت گوسفند یا مرغ تهیه کرد. در ضمنً شکر، خلال مغز بادام و مغز پسته از اجزای اصلی آن هستند.

طرز تهیه خورش ماست اصفهانی رستورانی کشدار

خورش خلال کرمانشاهی

کرمانشاهی ها خورش خلال را به عنوان یک غذای مخصوص مهمانی تهیه می کنند. این خورش پر از تکه های گوشت گوسفندی قیمه شده، خلال بادام و زرشک و گلاب است. همچنین در زمان پخت باید دقت شود که رنگ آن شفاف و خوشرنگ باشد. یعنی خورش خلال به هیچ وجه نباید دچار تیرگی شود.

طرز تهیه خورش خلال کرمانشاهی مجلسی+ نکات تیره نشدن آن

خورش پیچاق قیمه

اردبیلی ها پیچاق قیمه را به عنوان یک غذای مخصوص نذری و عزاداری در مراسم مذهبی می پزند. پختن این غذا در ماه رمضان هم متداول است. گوشت گوسفندی، خلال بادام و تخم مرغ از مواد اصلی خورش پیچاق قیمه هستند. در این غذا همچنین از ترکیب ادویه های مختلفی درست می شود که در مجله آشنایی با استانبول به طور کامل توضیح داده ایم.

طرز تهیه خورش پیچاق قیمه مجلسی اردبیل

خورش قلیه ماهی

خورش قلیه ماهی جنوبی ها شهره عام و خاص است. از ترکیب ماهی های دریای جنوب و سبزی هایی که در آن به کار می رود، می توان یک قلیه ماهی لذیذ درست کرد. اما این که دقیقا در این غذا از چه سبزی هایی و به چه میزان بهره ببرید، در مقاله طرز تهیه قلیه ماهی به طور کامل توضیح داده شده است. شما می توانید همه فوت و فن های این غذای مجلسی را در لینک زیر یاد بگیرید.

طرز تهیه قلیه ماهی و ترکیب دقیق سبزی قلیه ماهی جنوبی مجلسی

خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان

خورش غوره مسما هم جزو غذاهای لذیذ شمالی است. در طرز تهیه این خورش، از گوشت مرغ یا اردک یا گوشت قرمز می توان استفاده کرد. بادمجان، گوجه فرنگی و غوره از دیگر مواد اصلی این غذای گیلانی به شمار می فرایند. همان طور که از مواد اولیه آن معین است، این خورش طعم ترشی دارد و می توانید با شکر، کمی طعم آن را ملایم و ملس کنید.

طرز تهیه غوره مسما با مرغ و بادمجان

خورش کدو مسما

کدو به خاطر خواص درمانی زیادی که دارد، در طرز تهیه انواع غذاها یا بورانی های مختلف به کار می رود. خورش کدو مسما، یکی از غذاهای محبوب فصل تابستان و بهار است که از ترکیب کدو سبز با گوشت گوسفندی یا مرغ تهیه می شود. طرز تهیه این غذای پرخاصیت و خوشمزه را به همراه انواع خورشت های دیگر در مجله آشنایی با استانبول بخوانید.

طرز تهیه خورش کدو سبز یا خورش کدو مسما مجلسی با گوشت و مرغ

خورش لوبیا چیتی

یکی از خوشمزه ترین خورشت هایی که شاید خیلی از افراد طعم آن را نچشیده باشند، خورشت لوبیا چیتی است. درست کردن این غذا بسیار ساده است و طعم بی نظیری دارد. طرز تهیه خورش لوبیا چیتی به 2 روش با گوشت یا با قارچ و بدون گوشت مرسوم است.

طرز تهیه خورش لوبیا چیتی

خورش چغاله بادام

خورش چغاله بادام با گوشت، مرغ یا سایر انواع گوشت ماکیان یک خورش خوشمزه برای منوی ناهار و لیست شام است. با فرا رسیدن فصل بهار، پای چاغاله بادام یا چغاله بادام هم به بازار باز می شود.

هر چند با این میوه خوشمزه می توانید ترشی چغاله بادام درست کنید یا آن را به صورت آماده با نمک سرو کنید، ولی خورش چغاله بادام هم یکی از غذاهایی است که می توانید با بادام کال یا نارس درست کنید و از طعم و فواید سلامتی آن بهره ببرید.

برای خواندن مراحل را به 2 روش مرحله به مرحله روی لینک مطلب کلیک کنید. همچنین می توانید نکات و فوت و فن های پخت خورش چاقاله بادام را هم در همین مقاله بخوانید.

خورش کنگر قیمه

طرز تهیه خورشت کنگر قیمه شباهت زیادی به طرز تهیه قیمه دارد، با این تفاوت که برای درست کردن این غذا از تکه های کنگر نیز استفاده می کند. وجود کنگر در این غذا موجب می شود تا خورشت شما طعم فوق العاده و متفاوتی پیدا کند.

خورش قیمه کنگر به خاطر وجود کنگر خواص زیادی دارد و برای افرادی دیابتی و افرادی که به کم خونی مبتلا هستند، بسیار مفید است.برای مطالعه مراحل با گوشت قرمز یا مرغ روی لینک مطلب کلیک کنید.

خورش ترشی قورمه اردبیل

خورش ترشی گورما اردبیل یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای سنتی این شهر است که به دلیل ترکیب طعم های مختلفی که در آن به کار رفته است، طعمی فوق العاده دلچسب دارد. این غذا با نام خورش لوبیا چشم بلبلی یا خورش آلوی اردبیل نیز شناخته می شود. اردبیلی ها این خورش مجلسی را در مهمانی ها و دورهمی های خود درست می کنند.

در اولین مرحله از طرز تهیه خورش ترشی قورمه اردبیل باید پیاز را رنده کنید. میزانی روغن در ماهیتابه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید. سپس تا زمانی که پیازها سبک شوند، آن ها را در روغن سرخ کنید.

برای مطالعه ادامه مراحل و فوت و فن های روی لینک مطلب کلیک کنید.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه انواع خورشت ایرانی خوشمزه مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع خورشت ایرانی خوشمزه مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید