نتیجه قطعی برق صنایع تعیین شد

به گزارش آشنایی با استانبول، طبق آمار ارائه شده از سوی انجمن فراوریکنندگان فولاد ایران، فراوری انواع فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی در تیرماه امسال نسبت به خردادماه کاهش شدیدی داشته است که منجر به ثبت آمار کاهشی فراوری در چهارماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. این کاهش فراوری از اثرات همان قطعی های برق واحدهای فراوریکننده فولاد و عدم توجه به هشدارهاست.

نتیجه قطعی برق صنایع تعیین شد

به گزارش آشنایی با استانبول، از نیمه تیرماه امسال شرکت توانیر (مدیریت فراوری، انتقال و توزیع برق ایران) دستور توقف فرآیند اصلی شرکت های فولادی و سیمانی را صادر کرد و پیرو مصوبات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و هیات وزیران و مصوبه تاریخ 15 تیر ماه 1400 ستاد فرماندهی راهبری اوج بار وزارت نیرو، اعمال محدودیت های جدی در تامین برق به علت افزایش بی سابقه مصرف، به منظور حفظ پایداری شبکه سراسری برق و جلوگیری از خاموشی های گسترده را ضروری دانست.

پس از آن، انجمن فراوریکنندگان فولاد در نامه ای از وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن درخواست بازنگری در محدودیت ابلاغی فعالیت کارخانه های زنجیره فولاد به ارائه پیشنهاداتی برای مدیریت فراوری زنجیره فولاد در شرایط کمبود برق شده و بر لزوم تفکیک حلقه های زنجیره فولاد در محدودیت های اخیر شرکت توانیر تاکید نمود؛ اما در نهایت زمانیکه درخواست ها، پیگیری ها و هشدارها، راه به جایی نبرد؛ انجمن مذکور مجدد در نامه ای به وزیر صمت برنامه پیشنهادی خود برای فراوری در زنجیره فولاد در شرایط اضطراری کمبود برق را ارائه داد.

اما بالاخره با انتشار آمار فراوری فولادی ها در تیرماه امسال، تبعات قطعی برق صنایع تعیین شد. کاهش فراوری فولاد کشور در تیرماه آن چنان شدید بوده که نرخ فراوری مقاطع تخت و طویل فولادی، محصولات فولادی، فولاد میانی در چهار ماهه نخست امسال منفی و در صد تغییرات فراوری آهن اسفنجی صفر شد.

طبق آمار انجمن فراوریکنندگان فولاد ایران، در تیرماه امسال نسبت به خردادماه، فراوری بیلت وبلوم 42 درصد، فراوری میلگرد 53 درصد، فراوری آهن اسفنجی 42 درصد و فراوری ورق گرم 22 درصد کاهش یافته است.

در چهار ماهه ابتدایی امسال، بیشترین کاهش فراوری نسبت به مدت مشابه سال گذشته مختص کل مقاطع تخت فولادی (ورق گرم، ورق سرد و ورق پوششدار) است که با افت 11 درصدی از سه میلیون و 167 هزار تن به دو میلیون و 807 هزار تن رسیده است.

براین اساس، در چهار ماهه امسال ورق گرم با کاهش 10 درصدی سه میلیون و 51 هزار تن و ورق سرد با کاهش 9 درصدی 904 هزار تن فراوری شده است. ورق پوششدار هم 493 هزار تن فراوری شده که نسبت به چهارماهه ابتدایی 1399، پنج درصد افزایش فراوری داشته است.

از ابتدای امسال تا خاتمه تیر ماه، در مجموع فراوری محصولات فولادی نسبت به دوره مشابه سال گذشته، کاهش شش درصدی داشته است. مجموع فراوری محصولات فولادی در چهار ماهه نخست امسال شش میلیون و 470 هزار تن است؛ در حالی که در همین مدت در سال 1399، شش میلیون و 864 هزار تن محصولات فولادی فراوری شده بود.

طبق آمارهای انجمن فولاد، در چهار ماهه ابتدایی امسال فراوری بیلت و بلوم در ایران با کاهش پنج درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به پنج میلیون و 781 هزار تن و فراوری اسلب با کاهش سه درصدی به سه میلیون و 794 هزار تن رسیده است. در مجموع چهار ماه نخست سال گذشته به ترتیب شش میلیون و 104 هزار تن بیلت وبلوم و سه میلیون و 921 هزار تن اسلب فراوری شده بود.

بنابراین، فولاد میانی در چهار ماهه امسال چهار درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت فراوری را ثبت نموده است و از 10 میلیون و 25 هزار تن به 9 میلیون و 575 هزار تن رسیده است.

کمترین مقدار کاهش فراوری در چهارماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته مختص کل مقاطع طویل فولادی است. در این مدت سه میلیون و 663 هزار تن مقاطع طویل فراوری شده که نسبت به سه میلیون و 697 هزار تن فراوری شده در چهار ماهه سال گذشته، یک درصد کاهش فراوری داشته است.

از ابتدای امسال تا خاتمه تیرماه، تیرآهن با افت 9 درصدی نسبت به چهارماهه سال گذشته، 374 هزار تن و میلگرد با افت یک درصدی سه میلیون و شش هزار تن فراوری شده است.

طبق گزارش آماری انجمن فولاد، فراوریکنندگان آهن اسفنجی در چهارماهه نخست امسال 10 میلیون و 585 هزار تن از آهن اسفنجی فراوری نموده اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییری نداشته است.

منبع: جام جم آنلاین

به "نتیجه قطعی برق صنایع تعیین شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نتیجه قطعی برق صنایع تعیین شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید