اگر هر روز گوشت قرمز بخورید چه اتفاقی برای بدنتان می افتد؟
به گزارش آشنایی با استانبول، گوشت گاو، گوسفند و حتی گوشت بز همگی در دسته گوشت قرمز قرار می گیرند و اگر گوشتخوار باشید حتماً می دانید که این محصولات حیوانی سرشار از مواد مغذی ضروری مانند پروتئین، آهن و ویتامین B12 هستند.
با این حال، دلایلی وجود دارد که بیان می نماید مصرف روزانه گوشت قرمز خیلی خوب نیست و حتی سازمان های بهداشت عمومی در جهان مانند صندوق جهانی تحقیقات سرطان توصیه می نمایند که مصرف این گوشت بهتر است محدود گردد و بیش از سه وعده در هفته نباشد.
آگاهی از فواید و عوارض جانبی مصرف یک ماده غذایی خاص به شما یاری می نماید تا بتوانید میزان مصرف آن را کنترل کنید و بیشترین فایده و کمترین ضرر را به بدن برسانید. تحقیقات مکرر نشان داده است که یکی از مهمترین مضرات گوشت قرمز افزایش کلسترول است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مانند سکته را با خود به همراه دارد. از طرف دیگر گوشت قرمز منبع مهمی از آهن، پروتئین، روی و ویتامین های گروه B است که دریافت آنها برای بدن حیاتی است.
برای آگاهی از دیگر از فواید و عوارض مصرف روزانه گوشت قرمز این مطلب را تا پایان بخوانید.
1) تأمین پروتئین مورجهانز بدن
گوشت هایی مانند گوشت گاو جزو منابع سرشار پروتئین هستند. به عنوان مثال، یک وعده (حدود 100 گرم) گوشت چرخ نموده 23 گرم پروتئین دارد. از آنجایی که ارزش روزانه پروتئین 50 گرم است، مصرف روزانه این ماده غذایی بهتر و بیشتر می تواند احتیاج بدن به پروتئین را برطرف کند.
2) کلسترول بالا
هر دو نوع کلسترول بد (LDL) و خوب (HDL) شاخص مهمی برای سلامت قلب و عروق هستند. تجمع کلسترول در رگ ها می تواند فضا را برای خون حاوی اکسیژن تنگ کند و حتی باعث انسداد رگ ها گردد که حمله قلبی یا سکته را در بر دارد.
مصرف زیاد گوشت قرمز یکی از علل افزایش کلسترول بد است. خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر در افراد به ازای مصرف روزانه هر 50 گرم گوشت قرمز فرآوری شده، 18 درصد افزایش می یابد.
3) افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2
شاید فکر کنید که دیابت نوع 2 فقط با مصرف کربوهیدرات ایجاد می گردد، اما بهتر است بدانید منابع پروتئینی همانند گوشت قرمز نیز می توانند در ابتلا به نوع 2 نقش داشته باشند.
4) تأمین انرژی
پروتئین تنها ماده مغذی در گوشت قرمز نیست. ویتامین B12 و آهن نیز به میزان فراوان در این ماده غذایی وجود دارند که مؤلفه مهمی در حفظ انرژی شما هستند. کمبود هر یک از این مواد می تواند منجر به خستگی و ضعف گردد. خوردن روزانه گوشت قرمز می تواند بدن را در برابر ضعف و سستی ایمن نگاه دارد.
5) افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ
یکی دیگر از نکات منفی مصرف روزانه گوشت قرمز، افزایش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ است. تحقیقات در چند دهه اخیر نشان می دهد مصرف زیاد گوشت قرمز، با افزایش خطر ابتلا به بیماری های روده ای را در ارتباط است.
6) احساس سیری
تحقیقات نشان می دهد که این درشت مغذی جزو سیرنماینده ترین مواد غذایی است؛ با گنجاندن گوشت قرمز در رژیم غذایی خود، می توانید برای زمان طولانی تری احساس سیری داشته باشید. ترکیب گوشت قرمز با سایر مواد مغذی سیرنماینده مانند کربوهیدرات های پیچیده و چربی های سالم می تواند در تثبیت و تعادل وزن هم نقش مثبتی داشته باشد.
منبع: خبرآنلاین
منبع: فرادید