طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت ؛ با تمام نکات و ریزه کاری ها

به گزارش آشنایی با استانبول، فرنی از آن دسته دسرهایی است که هم می توان آن را با آرد برنج و هم با نشاسته ذرت درست کرد، تا یک فرنی با نشاسته ذرت یا فرنی با آرد برنج داشت.

طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت ؛ با تمام نکات و ریزه کاری ها

این فرنی را هم می توان به صورت سرد و هم گرم در تمام فصول، چه به عنوان دسر همراه غذا و هم حتی به عنوان غذای کمکی کودک از آن استفاده کرد و از تمام مزایا و خواص آن بهره مند شد.

در ادامه با هم روش درست کردن فرنی با نشاسته ذرت به آسان ترین روش ممکن و با تمام نکات مهم برای تهیه فرنی را می خوانیم. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه فرنی با نشاسته ذرت

  • نشاسته ذرت دو سوم پیمانه
  • شیر دو فنجان
  • هل کامل شش دانه
  • بادام (خلال شده) یک دوم فنجان
  • شکر یک چهارم فنجان
  • گلاب به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت

1- حل کردن نشاسته ذرت در شیر، اولین مرحله تهیه فرنی نشاسته ذرت

اولین مرحله در تهیه فرنی با نشاسته ذرت این است که نشاسته ذرت را به خوبی در یک فنجان شیر سرد از دو فنجان آماده شده برای شیر حل کنید.

نکته مهم: شیری که قرار است نشاسته ذرت را در آن حل کنید باید حتما سرد باشد والا نشاسته ذرتتان گلوله گلوله می گردد.

2- جوشاندن و مخلوط کردن مواد فرنی

حالا نوبت آن است که یک فنجان به جامانده شیر را با هل بجوشانید. حرارت گاز را تا میانه کم کنید و سپس مخلوط نشاسته ذرت و شیر را که خوب همزده بودید به مخلوط شیر و هل روی گاز اضافه کنید.

نکته مهم در تهیه انواع فرنی: در هنگام پخت فرنی باید آن را مدام هم بزنید و حتی یک لحظه هم بی خیال نشوید چون باعث می گردد نشاسته یا آردتان کاملا با هم مخلوط نشوند.

آخرین مرحله از تهیه فرنی با نشاسته ذرت این است که شکر و گلاب را به مخلوط بالا اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط حدود سه دقیقه دیگر روی حرارت میانه بجوشد. در این حین مدام مواد را هم بزنید. سپس دانه های هل را از مخلوط خارج نموده و در ظرف های سرو بریزید.

فرنی نشاسته ذرت با شیر خود را می توانید با خلال بادام تزیین کنید و گرم یا سرد سرو کنید. نوش جان!

پیشنهاد مجذوب کننده برای فرنی با نشاسته: اگر دوست دارید فرنی شما طعم و عطر زعفران داشته باشد می توانید در کنار گلاب به آن زعفران آب نموده هم اضافه کنید.

نکته مهم: وقتی فرنی را از قابلمه به ظرف سروتان می ریزید، به هیچ عنوان تا زمان سرو آن را هم نزنید چون باعث آب انداختن فرنی می گردد. بنابراین درست مثل شله زرد که وقتی خنک شد و خود را گرفت باید تزئینش کنید، فرنی را هم وقتی خوب خنک شد تزئین کنید.

نکات مهم برای تهیه فرنی با نشاسته ذرت

استفاده از عسل به جای شکر: برای تهیه فرنی می توانید به جای شکر از عسل بهره ببرید تا دیگر نگران رژیمتان نباشید. البته خیلی ها می گویند اگر عسل گرم گردد ارزش غذایی خود را از دست می دهد بنابراین برای جلوگیری از این امر می توانید فرنی را با شکر بسیار کم درست کنید سپس با عسل یا انواع شیره دلخواه سرو کنید.

برترین غلظت فرنی: زمانی فرنی تان به غلظت کافی رسیده است که نه شبیه ماست سفت باشد نه خیلی آبکی و شل.

به نسبت مواد لازم برای تهیه فرنی توجه کنید: کم و زیاد کردن هر یک از مواد لازم باعث شل یا سفت شدن فرنی یا خوش طعم و خوشبو نشدن آن می گردد.

استفاده از آب به جای شیر در تهیه فرنی: در تهیه فرنی می توان به جای شیر از آب هم استفاده کرد. طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت و آب درست مثل طرز تهیه فرنی نشاسته ذرت است.

اگر می خواهید فرنی را برای افراد بیشتری درست کنید باید دقیقا بدانید که برای هر نفر چقدر مواد بهره ببرید تا فرنی کافی داشته باشید. پس برای تهیه فرنی برای هر نفر یک قاشق غذاخوری نشاسته یا آرد، یک قاشق شکر و یک پیمانه شیر در نظر بگیرید و مطمئن باشید به قدر کافی فرنی برای همه خواهید داشت.

خواص فرنی با نشاسته ذرت

فرنی در عین سادگی، یکی از غذاهای مقوی است. فرنی با داشتن شیر و نشاسته ذرت یا آرد برنج دارای ارزش غذایی بالایی دارد و انرژی بالایی را برای بدن فراهم می نماید. در واقع شیر مورد استفاده در فرنی حاوی ویتامین های گروه B، روی و کلسیم است و اگر شکر با عسل جایگزین گردد، ارزش غذایی و خواص فرنی هم بیشتر خواهد شد.

از طرف دیگر خود نشاسته ذرت به عنوان یک ماده غلیظ کننده و البته سرشار از ویتامین برای پوست و مو می تواند نقش بسیار خوبی برای سلامت افراد، بچه ها و حتی بدنسازان داشته باشد.

بنابراین فرنی با نشاسته ذرت برای سرماخوردگی و حتی دوران نقاهت بیماری ها بسیار خوب است. پس از خوردن آن برای گرفتن جان دوباره بعد از بیماری غافل نشوید.

فرنی یک صبحانه بی نظیر برای نوزادان

از آنجایی که فرنی یک غذای مقوی و آسان هضم است، معمولا از فرنی با نشاسته ذرت به عنوان غذای کمکی برای نوزاد بعد از شش ماهگی استفاده می گردد.

چگونه فرنی متنوع تری درست کنیم؟

برای تنوع بخشیدن به طعم این غذا، دسر یا صبحانه لذیذ می توانید از چاشنی های مختلف مانند گلاب، دارچین، زعفران، پودر وانیل، کاکائو و آب میوه های مختلف مانند شیره خرما، شیره انگور، شیره توت و… بهره ببرید. فرنی را می توان حتی با طعم های مختلف از جمله فرنی زعفرانی، فرنی وانیلی، فرنی با آرد برنج و حتی فرنی شکلاتی درست کرد.

از نکات جالب فرنی هم مثل دیگر دسرها این است که این فرنی هم در هر شهر و کشوری به سبک متفاوت درست می گردد و اینگونه می گردد که مثلا فرنی اصفهانی یک فرنی خاص و مختص مردم اصفهان است.

حتی می توانید با فرنی یک بستنی خوشمزه به نام فرنی بستنی درست کنید و هم فرنی داشته باشید هم بستنی.

مواد لازم برای تهیه این فرنی چیست؟

برای تهیه این فرنی هم مثل همه انواع دیگر این دسر احتیاج به شیر، هل و شکر در کنار نشاسته ذرت دارید.

برای جلوگیری از گوله گوله شدن فرنی چه باید کرد؟

بهتر است برای جلوگیری از گوله گوله شدن فرنی، نشاسته را با آب سرد یا شیر سرد مخلوط کنید و از حل کردن نشاسته در شیر و آب گرم دوری کنید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت ؛ با تمام نکات و ریزه کاری ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت ؛ با تمام نکات و ریزه کاری ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید