نخستین رویدادملی جغرافیا برگزار می گردد ، استفاده از توانمندی های دانشگاهی برای برطرف نیازهای حوزه علوم انسانی
به گزارش آشنایی با استانبول، موسسه جغرافیای دانشگاه تهران برای برطرف چالش بیکاری در دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته جغرافیا میخواهد با برگزاری نخستین رویدادملی جغرافیا در راستای حل این چالش ها گام بردارد.
گروه علم و پیشرفت آشنایی با استانبول، در سال های اخیر، بیکاری در بسیاری از رشته های علوم انسانی یکی از دغدغه های اصلی دانشجویان و مسئولان بوده است. این چالش با توجه به بیکاری چشمگیر دانشجویان در رشته جغرافیا ابعاد وسیع تری نیز پیدا کرده است. علیرغم وجود اساتید بسیار توانمند، دانشجویان جوان و باانگیزه، نهادهای مرتبط با جغرافیا و بحران های فراگیر جغرافیایی در کشور، ارتباط موثری بین توانمندی های مختلف در این رشته با تقاضاهای بخش خصوصی و دولتی شکل نگرفته است و در صورت عدم حل این چالش، جغرافیا در آینده ای نزدیک با بحران هویت روبرو خواهد شد.
از این رو موسسه جغرافیای دانشگاه تهران بعنوان قدیمی ترین موسسه پژوهشی جغرافیایی کشور با درک این چالش ها در پی حل آن است. به همین منظور، این موسسه میخواهد نخستین رویداد ملی جغرافیا را با همکاری دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران، مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری و اتحادیه انجمن های علوم جغرافیایی کشور برگزار کند. مهران مقصودی رئیس موسسه جغرافیای دانشگاه تهران درخصوص برگزاری این رویدادملی در گفت وگو با خبرنگار گروه علم و پیشرفت آشنایی با استانبول شرح داد:
رویداد ملی جغرافیا چیست و چرا تصمیم به برگزاری چنین رویدادی گرفتید؟
مقصودی:رشته های علوم انسانی از جمله جغرافیا در این سال ها با کاهش دانشجو و بحران کار مواجهه هستند و دانشجویان وقتی وارد این رشته می شوند نمی دانند که چه آینده شغلی در انتظار آن هاست به همین علت اقبال به این رشته بسیار کاهش پیدا کرده است چرا که افراد فکر می کنند با تحصیل در رشته جغرافیا آینده شغلی نخواهند داشت. با توجه به این موضوع ما آنالیز کردیم و دیدیم که در بسیاری از سازمان های دولتی و خصوصی احتیاجهای وجود دارد که با رشته جغرافیا ارتباط دارد و بسیاری از افراد ایده هایی دارند که می تواند این احتیاجها را برطرف کند. بعلاوه موسسات دولتی و خصوصی احتیاجهای زیادی دارند که حتی شناسایی نشده است و می تواند به وسیله کارآفرینان حوزه جغرافیا برآورده گردد.
ما در این رویداد قصد داریم احتیاجهای سازمان های دولتی و خصوصی را با فارغ التحصیلان و دانشجویان و کارآفرینانی که ایده های نوآورانه دارند و می توانند ایده های خود را تبدیل به کسب کاری در جهت برطرف نیارهای کشور کنند، پیوند دهیم. چرا که بسیاری از کسانی که ایده ها و توانمندی های منحصربفردی دارند نمی دانند چگونه توانایی های خود را در مسیری راهنمایی کنند که احتیاجهای کشور را برطرف کند. از طرف دیگر سازمان ها و موسسات نیز احتیاجهای مختلفی دارند اما نمی دانند آن ها را به چه جایی ارجاع دهند تا به انتها برسد. هدف ما از تشکیل این رویداد این است که این دو حوزه مجزا را به یکدیگر ارتباط دهیم.
اگر این رویداد پیروزیت آمیز باشد فکر می کنید چه اتفاقات مثبتی در این حوزه رخ دهد؟
مقصودی: بسیاری از دانشجویان رشته جغرافیا در دانشگاه ها تحصیل می کنند اما وقتی وارد جامعه می گردد می بیند که جامعه احتیاجی به مطالبی که این افراد آموخته اند ندارد. اما این دانشجویان توانمندی هایی دارند که بخشی از آن می تواند در کارهای اجرایی و فراوری بکارگرفته گردد. در این رویداد ما از سازمان های دولتی و خصوصی درخواست می کنیم که احتیاجهای خود در حوزه جغرافیا را مطرح کنند. از پژوهشگران دانشجویان و اساتید این رشته نیز می خواهیم که ایده ها و توان مندی هایی که می تواند به احتیاجهای کشور پاسخ دهد را معرفی کنند. در نهایت ایده هایی که برتر هستند و در عین حال احتیاج دستگاه ها را برطرف می کنند معرفی می کنیم تا این دو گروه برای برطرف احتیاجهای حوزه جغرافیا و اجرای ایده های نوآورانه قرارداد همکاری منعقد کنند.
این رویداد چه زمانی برگزار می گردد و فرآیند اجرایی آن به چه صورت است؟
مقصودی: تمام کوشش ما این است که رویداد در اردبیهشت ماه 1401 برگزارگردد. حدود 5 ماه قبل طی مصاحبه با دوستان نهاد ریاست جمهوری به این نتیجه رسیدیم که این رویداد ملی را برگزار کنیم. در این مدت وبینارها و رویدادهای متنوعی را هم برگزار کردیم که اساتید، دانشجویان و پژوهشگران با موضوع کارآفرینی، نوآوری و دادن ایده آشنا شوند و در کنار آن علاقه مندان حوزه جغرافیا با ادبیات موضوع آشنا شوند و اهمیت مسئله را درک کنند.
الان در مرحله ای هستیم که از افراد پیروز این حوزه دعوت می کنیم که تجربیات خود را به دیگران انتقال دهند و از این طریق امید را به کسانی که فارغ التحصیل رشته جغرافیا هستند برگردانیم.
من از دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته جغرافیا در هر مقطعی دعوت می کنم که در این رویداد شرکت کنند و ایده های خود را مطرح کنند. این ایده های باید پخته شوند و تبدیل به ایده هایی شوند که امکان تبدیل به محصول را داشته باشند. به همین علت ایده ها آنالیز و داوری می شوند و برای ایده های برتر کلاس های آشنایی با ایجاد و مدیریت کسب و کار برگزار می گردد تا بتوانند ایده ها را تبدیل به محصول کرده و در رویداد ملی جغرافیا شرکت کنند.
منبع: خبرگزاری فارس