پارک آبشار تهران ☀️ آدرس ، عکس و توضیحات
به گزارش آشنایی با استانبول، پارک آبشار تهران
در این مقاله از معرفی جاهای تفریحی تهران تصمیم رفتیم تا شما را با پارک آبشار که در ارتفاعات شمالی منطقه 22 شهرداری تهران واقع شده است آشنا کنیم پس اگر در پی پارک های این منطقه از تهران می شد تا انتهای این مقاله با مجله سفر خبرنگاران همراه باشید.
پارک آبشار مصنوعی تهران یکی از آبشارهای بسیار زیبا با فضای سرسبز تهران است که در ارتفاعات شمالی منطقه 22 شهرداری تهران و پارک جنگلی لتمال کن احداث شده است.
این آبشار از باغ راه هایی در دل کوهستان تشکیل شده که از مصالح طبیعی سنگ و چوب ساخته شده و شیب پیاده راه های آن به گونه ای طراحی شده که حتی بچه ها و سالمندان نیز تا بالاترین ارتفاع آن بتوانند کوه پیمایی نمایند.
این آبشار با الهام از باغ های سنتی ایرانی به صورت طبقه طبقه ساخته شده است که هر طبقه شامل فضای سبز، آلاچیق و برکه ای متفاوت از طبقه دیگر می باشد. در ساخت این آبشار از مصالحی استفاده شده است که با طبیعت همخوانی دارند. آبشار مصنوعی نیز در بالاترین ارتفاع مجموعه واقع شده است.
این بوستان با الهام از باغ های سنتی ایرانی به صورت طبقه طبقه ساخته شده است که هر طبقه شامل فضای سبز، آلاچیق و برکه ای متفاوت از طبقه دیگر می باشد. در ساخت این بوستان از مصالحی استفاده شده است که با طبیعت همخوانی دارند. آبشار مصنوعی نیز در بالاترین ارتفاع مجموعه واقع شده است.
اولین چیزی که در ابتدای مسیر منتظرتان است، برکه ای زیباست که نوید می دهد تا انتهای این سفر یک روزه قرار است با شگفتی های زیادی روبه رو شوید. موضوعی که انگیزه ای می گردد تا برای تماشا زیبایی های بیشتر، پله ها را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارید و در ارتفاعی قرار بگیرید که 200 متر بالاتر از سطح زمین است، یعنی نقطه ای که اولین آبشار در انجا قرار گرفته است. اگر به هزار و یک علت بیشتر از این حوصله بالا رفتن ندارید، می توانید در همین طبقه و در یکی از آلاچیق ها اتراق کنید و از سکوتی که بر فضا حاکم است لذت ببرید و تهران را زیر پای خود حس کنید. اینجا دور تا دور تان تصاویری است که گویی زیبایی های طبیعت را قاب گرفته است. از این نقطه به راحتی می توانید دریاچه مصنوعی چیتگر را ببینید. اگر هم عاشق نجواهای طبیعت هستید می توانید از صدای آب درون برکه و آبشارها لذت ببرید. وقتی به تمام این زیبایی ها نگاه می کنید تصور اینکه تمام فضای طبیعی این مکان، به دست انسان شکل گرفته باشد، کمی به نظرتان مشکل می رسد.
بالاترین بخش آبشار تهران آلاچیقی است که به آن برج تقسیم آب می گویند. این برج بیشتر شبیه یک آلاچیق بزرگ چوبی است که درست وسط آن، برکه ای کوچک واقع شده است. نیمکت هایی که اطراف این آلاچیق چیده شده اند محل مناسبی برای نشستن و تماشا منظره ها پایین دست هستند. وقتی در کنار بالاترین آلاچیق آبشار تهران می ایستید، می توانید هشت برکه کوچک و بزرگ را ببینید که در ارتفاعات مختلف ساخته شده اند. سه برکه اول کوچک هستند و برکه های بعدی کمی بزرگ تر می شوند اما آنچه در تمام این 8 برکه دیده می گردد، این است که همگی به شکل استخر ساخته شده اند و هر برکه از طریق گیاهان مختلفی احاطه شده که فضای تازهی را به وجود آورده است.
کنار یکی از این برکه ها، نیلوفرهای آبی با گل های صورتی و سفید، برکه ای طبیعی را یادآوری می نمایند. کمی آن طرف تر نخل های مرداب و جگن، از زمین سر برآورده اند. در جایی دیگر انواع کاکتوس ها در کنار برکه سوم تصویری می سازند که تنها در آبشار تهران می توان مانندش را دید. بعلاوه سماق آمریکایی، سید الاشجار، بلوط و موگو، درختانی هستند که به سنگ فرش خیس پیاده راه ها سایه می بخشند. ظاهرا طراح این آبشار با تاریخچه باغ ها و گیاهان ایرانی آشنایی کامل داشته چرا که در فاصله میان برکه ششم تا هفتم انواع درختان میوه مثل گیلاس، آلبالو و گردو را کاشته است. در آبشار تهران شما می توانید انواع توت ها و ازگیل را هم پیدا کنید؛ البته درختانی مثل صنوبر، تبریزی و سپیدار هم جایگاه خودشان را در این تفرجگاه طبیعی حفظ نموده اند.
برای بالا رفتن از این کوه و رسیدن به برکه ها، دو راه وجود دارد. یکی راه سنگی که در سمت چپ واقع شده و دیگری پلکان طویل پیچ در پیچی است که سمت راست آبشار واقع شده است. این راه های پوشیده از سنگفرش، با راه های فرعی شما را به سمت برکه ها راهنمایی می نمایند. میان این راه ها، جوی های باریکی هم تعبیه شده اند که آب را به سمت باغچه ها و برکه ها می برند. هر شش برکه بالایی آبشار تهران، از طریق جوی های کوچک و بزرگ با هم در ارتباط هستند.
بعلاوه به علت تفاوت ارتفاعی که این برکه ها با هم دارند آبشارهایی در مسیر عبور آب ایجاد شده که ارتفاع بلندترین آنها به حدود 10 متر می رسد. برکه ششم جایی است که آب، راهش را به سمت یک مخزن دیگر کج می کند و از آنجا برای وارد شدن به برکه های هفتم و هشتم دوباره به مخزنی دیگر می ریزد.
به جز برکه ها و آبراه ها، یکی دیگر از جاذبه های آبشار تهران، آلاچیق هایی هستند که روی برج های سنگی بنا شده اند. در سمت راست این تفرجگاه، برج های سه قلو روی دیواره های سنگی قرار دارند. اینها در واقع آلاچیق هایی هستند که سایبان خوبی برای استراحت دارند. یک برج دیگر که به برج حلزونی یا برج کبوتر معروف است، کمی بالاتر از برج های سه قلو قرار گرفته است و همان طور که از نام این برج پیداست برای رسیدن به بالای آن باید پله های سنگی حلزونی شکل را گرفت و بالا رفت. انتهای این راه پله چیزی نیست جز لانه کبوترها. درست رو به روی این برج ها، یک دیوار سنگی شبیه دیوار چین اما در ابعاد بسیار کوچک تر هم ساخته شده است. جنس همه آلاچیق ها از چوب روس است که دوام زیادی دارد. لانه هایی برای پرندگان نیز روی دیوارهای این برج نصب اند که برای گنجشک های ساکن آبشار تهران خانه ای دائمی شده اند.
این پروژه با هدف بالا بردن سرانه فضای سبز و بعلاوه جذب جهانگرد احداث شده است که شامل دو فاز ساخت و در مجموع 200 هکتار مساحت می باشد.
از امکانات این بوستان می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- 25000 متر مسیر کوه پیمایی
- آبشار مصنوعی، آبراه ها و جویبارها
- 8 برکه سنگی با مساحت 7500 مترمربع
- 2000 متر مسیر دوچرخه سواری
- رستوران سنتی
- 33 واحد آلاچیق
- 2000 واحد پارکینگ
- مسجد با مساحت 400 مترمربع
- باغ گیاهان دارویی
- باغ گل با مساحت 2 هکتار
- مسیر کالسکه سواری
- سالن آمفی تئاتر
تنها راه رسیدن به آبشار تهران ، خودروی شخصی و از بزرگراه شهید همت است. شما می توانید تابلوی آبشار تهران را در همت غرب، درست چسبیده به خروجی شهرک شهید باقری ببینید. برترین راه بری رسیدن به این تفرجگاه تازه، دنبال کردن تابلوهایی است که در شهرک شهید باقری نصب شده اند و رویشان نوشته شده: آبشار تهران.
منبع: تاپ تراول