آیا خریدن کارت گرافیک دست دوم منطقی است؟
به گزارش آشنایی با استانبول، طی چند سال گذشته گیمرها برای خرید کارت گرافیک باید با چالش های زیادی دست و پنجه نرم می کردند و در نهایت مبلغ سنگینی برای این خرید می پرداختند. در کنار بحران کمبود تراشه ها، استفاده گسترده از کارت گرافیک برای استخراج رمزارزها منجر به کمبود این قطعات شده بود. اما حالا به لطف سقوط قیمت رمز ارزها، خوشبختانه تقاضا برای خریدن کارت گرافیک به شدت کاهش یافته و در نتیجه قیمت این قطعات هم رو به کاهش است. از سوی دیگر، بعضی از ماینرها در حال فروش کارت گرافیک دست دوم هستند و به همین دلیل بعضی کاربران در پی خرید این قطعات دست دوم هستند.
اما در این میان سوالی که مطرح می گردد این است که آیا اصلا خریدن کارت گرافیک دست دوم کار عاقلانه ای است؟ از سوی دیگر آیا واقعا کارت گرافیکی که برای استخراج رمز ارز استفاده شده و به طور 24 ساعته برای این کار مورد استفاده قرار گرفته، عمر مفید کافی خواهد داشت؟
چرا کارت گرافیک دست دوم ممکن است چندان هم بد نباشد
در بیشتر مواقع، هیچ راهی برای دانستن اینکه کارت گرافیک دست دوم چگونه مورد استفاده قرار گرفته، در اختیار ندارید. گاهی اوقات فروشنده کارت گرافیک را می شناسید و مثلا می دانید که این کارت گاهی اوقات برای اجرای بازی ها استفاده شده است. در این شرایط بدون نگرانی خاصی این قطعه را می خرید. اما واقعیت این است که بخش قابل توجهی از کارت های گرافیک دست دوم برای استخراج رمز ارزها مورد استفاده قرار گرفته اند. این یعنی کارت های موردنظر 24 ساعته و 7 روز هفته مشغول کار بوده اند.
با این حال استفاده شدن یک کارت گرافیک برای استخراج رمز ارزها لزوما به معنای مشکل داشتن آن نیست. Linus Tech Tips که یکی از مشهورترین کانال های یوتیوب در زمینه سخت افزار محسوب می گردد، در یکی از ویدیو های خود به این موضوع پرداخته است. به طور معین یکی از شرکت های سازنده کارت گرافیک به نام Palit Microsystems مدعی شده که حتی اگر یک کارت گرافیک 24 ساعت 7 روز هفته برای استخراج رمزارزها مورد استفاده قرار بگیرد، در هر سال فقط 10 درصد از عملکرد خود را از دست می دهد.
در ویدیوی موردنظر هم چندین کارت گرافیک که طی زمان های متفاوت برای استخراج رمز ارز مورد استفاده قرار گرفته اند، آنالیز شد. در نهایت این افراد به این نتیجه رسیدند که استخراج رمز ارز یا کارت گرافیک موردنظر را به طور کامل خراب می نماید یا هیچ مشکل مهمی پدید نمی آورد. بنابراین هیچ ارتباط مستقیمی بین کاهش عملکرد و زمان استفاده وجود ندارد. در نهایت این یوتیوبر می گوید که مسائلی مانند گرد و خاک و تمیز کردن کارت گرافیک می تواند مسائل زیادی را از نظر عملکردی ایجاد کند.
چرا چنین خریدی ممکن است ارزش ریسک کردن نداشته باشد
در این ویدیوی کانال Linus Tech Tips فقط کارت هایی مورد آنالیز قرار گرفته اند که به خوبی از آن ها مراقبت شده و تمیز مانده اند. اما هنگامی که یک کارت گرافیک دست دوم می خرید، نمی دانید که چطور با آن برخورد شده است. از سوی دیگر یک کارت گرافیک عاری از گرد و غبار لزوما به معنای عملکرد عالی آن نخواهد بود.
بعضی افراد کارت های گرافیک خراب را می خرند و با جدا کردن و سرهم بندی دوباره بعضی قطعات، بار دیگر این کارت گرافیک ها را احیاء می نمایند. اما در نتیجه ممکن است یک کارت گرافیک که باید 10 گیگابایت VRAM داشته باشد، فقط 8 گیگابایت VRAM ارائه کند. در نهایت هم واسطه ها این کارت گرافیک ها را می خرند و در کشورهای مختلف در بازار قطعات دست دوم با قیمت های گوناگون به فروش می رسانند.
حتی اگر مثلا بعضی از ماژول های مموری کارت گرافیک خراب شده باشند، این افراد می توانند کاری نمایند که کارت گرافیک چنین مسئله ای را بروز ندهد. از سوی دیگر اگرچه شاید در ابتدا کارت گرافیک دست دوم مشکل خاصی نداشته باشد، اما ممکن است بعد از مدتی استفاده مثلا فن آن به طور کامل خراب گردد یا حتی قطعات اصلی با مشکل روبرو شوند. بنابراین هنگام خرید کارت گرافیک دست دوم باید تمام این ریسک ها را در نظر داشته باشید.
منبع: SlashGear
منبع: دیجیکالا مگ