طرز تهیه یک شیرینی پرطرفدار در خانه؛ نون خامه ای
به گزارش آشنایی با استانبول، نون خامه ای همواره جزو پرطرفدارین شیرینی ها بوده؛ اولین انتخاب از بین سینی شیرینی ها معمولا نون خامه ای است و آن که تپل تر و پرخامه تر است. هرچند کمتر قنادی ای را می توان پیدا کرد که کیفیت سال های گذشته این شیرینی را حفظ نموده باشد، اما به جست وجو برای پیداکردن برترین اش می ارزد.این شیرینی را اما در خانه هم می توان درست کرد؛ یک نون خامه ای ویژه خودمان طبق سلیقه و ذائقه ای که همواره دنبالش بوده ایم. هرچند ممکن است طرز تهیه آن کمی سخت باشد اما با کمی دقت و رعایت تمام مقادیر و میزان ها می توانید آن را به راحتی درست کنید.
مواد لازم:
کره:50 گرم
شکر:1/2 قاشق چایخوری
آب :200 میلی لیتر
آرد:125 گرم
تخم مرغ:4 عدد
بیکینک پودر:1/8 قاشق چایخوری
وانیل :1/8 قاشق چایخوری
خامه قنادی :300 گرم
طرز تهیه و دستور پخت:
1. کره، شکر و آب را در ظرف مناسبی روی حرارت کم مدام هم می زنیم تا کره و شکر ذوب شوند و آب بجوشد.
2. وقتی آب به نقطه جوش رسید و چند جوش ریز زد تمام آرد را به یکباره اضافه کنید و خوب و تند تند هم بزنید تا خمیرش مثل حلوا در ظرف جمع گردد.
3. بعد از چند ثانیه از روی حرارت بردارید و در ظرف دیگر بریزید و اجازه دهید تا خمیر 1 الی 2 ساعت کاملا خنک گردد. دقت کنید آرد از قبل 1 الی 2 بار الک شده باشد.
4. در این مرحله فر را با حرارت 200 درجه سانتی گراد روشن کنید. چون موقع گذاشتن خمیر نان باید فر کاملا داغ شده باشد.
5. در ظرف دیگری تخم مرغ ها را با همزن دستی هم بزنید به طوری که از لختی در بیاید. خمیر آماده شده را با همزن برقی هم بزنید و بعد از کمی همزدن تخم مرغ ها را کم کم در چند مرحله به خمیر اضافه کنید تا کاملا جذب خمیر شوند.
6. و در هر مرحله حدود 3 الی 4 دقیقه تخم مرغ ها را با خمیر هم بزنید. خمیر آماده کاملا کشدار و براق می گردد.
7. در مرحله آخر هم زدن خمیر هم، بیکینک پودر و وانیل را اضافه کنید تا هم خمیر کمی پف کند و هم بوی بد تخم مرغ از خمیر گرفته گردد.
در این زمینه بخوانید:
طرز تهیه کیک اسفنجی بدون احتیاج به فر!
طرز تهیه فرنی، عصرانه و دسری سالم برای بچه ها
8. خمیر آماده شده را داخل قیف با ماسوره شکوفه بریزید. کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر نان ها را با فشار قیف به مقدار یک گردو یا کمی بزرگتر داخل سینی با فاصله بچینید.
9. اگر بخواهید نان خامه ای های بزرگتر درست کنید باید فشار بیشتری به قیف بدهید و یا از ماسوره بزرگتری بهره ببرید.
10. نان خامه ای باید به مدت نیم ساعت با دمای 200 درجه پخته گردد و حجمش دو تا 3 برابر گردد. نان خامه ای پخته شده باید پوک و توخالی باشد.
11. بعد از سرد شدن ته نان ها را سوراخ کوچکی ایجاد کنید تا بتوانید خامه را داخل آن پر کنید.
12. در مرحله بعد باید خامه را آماده کنید. به این شکل که خامه قنادی شیرین شده را در دمای محیط کمی نرم گردد تا بتوان با همزن همش زد .
13. خامه قنادی را با دور تند همزن چند دقیقه هم بزنید تا فرم بگیرد و پف کند.
14. خامه فرم گرفته شده را با یاری یک قیف و ماسوره که خیلی هم مهم نیست چه شکلی باشد داخل نان های سوراخ شده می ریزیم در حدی که داخلش پر گردد.
15. نان خامه ای های آماده شده را می توانید با شکلات کاکائو یا سفید ذوب شده تزیین کنید وحدود 1 تا 2 ساعت در یخچال نگه دارید تا خیسی خامه نان ها را نرم کند.
منبع: ایرنا زندگی