مبتلایان به میگرن بخوانند
به گزارش آشنایی با استانبول، باید توجه کرد که مکمل های حاوی منیزیم به عنوان درمان رایج برای میگرن در نظر گرفته می شوند. در واقع درد مداوم ناشی از میگرن باعث می گردد که نورون های مغز حساس تر و فعال تر از حد طبیعی شوند و این حساسیت مفرط، نقش زیادی در تداوم درد میگرن ایفا می نماید.
میگرن یکی از بیماری های شایع است که خیلی از افراد درگیر آن هستند. مبتلایان به میگرن می توانند با رعایت یکسری نکات تغذیه ای شدت این بیماری را کاهش دهند.
به گزارش ایسنا، میگرن یک بیماری شایع عصبی است که باعث درد شدید و احساس تپش در یک طرف سر می گردد که ممکن است چندین ساعت طول بکشد یا تا چند روز ادامه یابد. معمولا درد میگرن همراه با حالت تهوع، استفراغ، حساسیت به نور یا صدا، سرگیجه، اختلالات بینایی یا بی حسی صورت همراه است.
باید توجه کرد که مکمل های حاوی منیزیم به عنوان درمان رایج برای میگرن در نظر گرفته می شوند. در واقع درد مداوم ناشی از میگرن باعث می گردد که نورون های مغز حساس تر و فعال تر از حد طبیعی شوند و این حساسیت مفرط، نقش زیادی در تداوم درد میگرن ایفا می نماید.
رژیم غذایی مناسب برای میگرن، یک رژیم سرشار از منیزیم است که به بهبود درد یاری می نماید. مواد غذایی مانند اسفناج، کلم پیچ، شلغم، بادام حاوی مقادیر بالایی از منیزیم هستند.
بعلاوه از جمله مواد غذایی مفید برای میگرن می توان به دانه کتان اشاره نمود که منبع گیاهی اسیدهای چرب امگا 3 و منیزیم است. از آنجا که دانه کتان غیر قابل هضم است باید به شکل آسیاب شده مصرف گردد. یک قاشق غذا خوری دانه کتان آسیاب شده حاوی 3 گرم فیبر بوده که بعلاوه می تواند در متعادل کردن قند خون و سطح کلسترول خون موثر باشد.
زنجبیل را نیز می توان به عنوان دمنوشی برای میگرن مورد استفاده قرار داد. بعلاوه می توان زنجبیل را به عنوان نوعی افزودنی به غذا اضافه نمود. در بعضی مطالعات بیان شده است که زنجبیل به میزان سوماتریپتان که نوعی داروی ضد میگرن است، می تواند موثر باشد. البته باید زنجبیل را تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه مصرف کرد. زیرا در بعضی افراد محدودیت مصرف دارد.
مواد غذایی ممنوعه در میگرن
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، باید توجه کرد که یکسری غذاها برای مبتلایان به میگرن، ممنوع است:
- انواع پنیرهای حاوی تیرامین (نوعی آمینواسید): مانند پنیر چدار، موزارلا، فتا، پارمزان. زیرا تیرامین موجود در این مواد غذایی باعث تحریک سردردهای میگرنی می گردد.
- محصولات سویا (مانند میسو، تمپه و سس سویا)
- مواد نگهدارنده مانند مونوسدیم گلوتامات
- نیترات و نیتریت موجود در گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس، سالامی و بیکن
- آسپارتام (نوعی شیرین کننده مصنوعی).
- غذاهای تخمیر شده مانند ماست پروبیوتیک، کفیر، کلم ترش، کیمچی
منبع: عصر ایران